Izdvojeno

Zagreb sada

Javni prijevoz
Voda i plin
5
otpad
2
Ceste
2
Ostalo

aktualni statusi

Javni prijevoz

Tramvajski promet je redovit dok pojedine autobusne linije prometuju uz privremene izmjene i moguća odstupanja od reda vožnje.

O javnom gradskom prijevozu možete se informirati na web stranici ZET-a.

Podsjećamo, preporuka je nošenje medicinske maske ili maske za lice u javnom prijevozu. ​

DO MIHALJEVCA VOZE AUTOBUSI

U četvrtak 23. ožujka, od 8.30 do 13 sati, bit će obustavljen tramvajski promet od Draškovićeve ulice do Mihaljevca, zbog radova na ispravljačkoj stanici Zvijezda. Tramvajske linije 8 i 14 vozit će izmijenjenim trasama u oba smjera.

 

IZMJEŠTANJE AUTOBUSNOG STAJALIŠTA "TUŠKANAC"

Obostrano autobusno stajalište Tuškanac, koje se nalazi u Ulici Vladimira Nazora, danas, do 17 sati je privremeno izmješteno u ulicu Tuškanac, neposredno nakon raskrižja s Ulicom Vladimira Nazora, zbog radova na priključku za plin.

Navedeno stajalište koristi autobus linije 105 (Kaptol - Britanski trg).

IZMJEŠTANJE STAJALIŠTA "ZRINJEVAC - ZAPAD"

Tramvajsko stajalište Zrinjevac, u smjeru Glavnog kolodvora,  privremeno je  izmješteno sjeverno od raskrižja zbog zauzimanja javne prometne površine. 

Radovi na Sljemenskoj cesti

Zbog radova na Sljemenskoj cesti,  na snazi je privremena regulacija prometa, koja će ovisno o vremenskim uvjetima trajati oko 4 mjeseca.
 
Za vrijeme regulacije prometa bit će onemogućeno prometovanje vozila dionicom od Pilane Bliznec, u smjeru sjevera, kao i iz smjera vrha prema gradu. Navedene dionice Sljemenske ceste bit će zatvorene za sav promet, uključujući i vozila ZET-a, od 08:00 do 17:00 sati svakim radnim danom, osim vikenda i blagdana. Pristup vozilima u smjeru Medvedgrada također će biti onemogućen.

Autobusna linija 140 (Mihaljevac - Sljeme) sukladno navedenim radovima, neće ostvarivati polaske s Mihaljevca prema Sljemenu u 8.30, 11.30 i 13.50 sati.

Stanje na cestama

Uvjeti za vožnju su povoljni, a prema privremenoj regulaciji prometa vozi se u zonama radova.


 

Opskrba vodom

Sva domaćinstva priključena na vodoopskrbni sustav opskrbljuju se pitkom vodom.
 

Opskrba plinom

Sva se domaćinstva priključena na mrežu opskrbljuju plinom i nema poteškoća u distribuciji.

Odvoz miješanog otpada iz kućanstva

Provjerite dan odvoza miješanog komunalnog otpada upisivanjem naziva ulice/trga i/ili kućnog broja u tražilicu ili preuzmite aplikaciju Razvrstaj MojZG na poveznici.

 

ODVOZ GLOMAZNOG OTPADA

Zahtjevi za odvozom glomaznog otpada zaprimaju se od 15. veljače do 15. studenoga  2023. godine na adresu Zagrebački holding d.o.o. podružnica Čistoća, Radnička cesta 82, 10 000 Zagreb, na mail adresu: cistoca.glomazno@zgh.hr ili ispunjavanjem e-Zahtjeva na internet adresi www.cistoca.hr. Obvezujemo se dostaviti odgovor na zahtjev, s terminom odvoza, u što kraćem roku, a ne dužem od 20 dana.

Podsjećamo da građani mogu svoj glomazni otpad predati i u reciklažna dvorišta.

Plavi tjedan, na rasporedu odvoz papira

Usluga odvoza miješanog komunalnog i biootpada realizira se prema rasporedu, kao i odvoz papira koji je na rasporedu ovaj tjedan. Tijekom sljedećeg tjedna iz svih će se gradskih područja odvoziti plastika i metal.

Odvoz papira i biootpada

Odvoz papira planiran je tijekom dana s područja gradskih četvrti Brezovica, Gornja Dubrava, Maksimir i Donji grad (MO "Hrvatski narodni vladari", MO "Matko Laginja", MO "Pavao Šubić").
Biootpad će se odvoziti iz gradskih četvrti Črnomerec, Podsused - Vrapče, Stenjevec i Donji grad (MO "Petar Zrinski).

Reciklabilni otpad preuzima se između 14 i 22, a u užem centru grada između 21.30 i 5.30 sati. 
Ekipama Čistoće, molimo, osigurajte pristup spremnicima kako bi se usluga odvoza mogla nesmetano realizirati. 

podjela žutih i smeđih vrećica

Korisnici koji žive u obiteljskim kućama dobivaju 26 žutih vrećica za odvojeno skupljanje plastične i metalne ambalaže od 60 litara i 13 žutih vrećica od 120 litara, odnosno dvije role.

Zajednice korisnika (višestambene zgrade) u ovoj fazi podjele dobivaju dva paketa vrećica, odnosno jedan paket od 26 žutih vrećica za odvojeno skupljanje plastične i metalne ambalaže od 60 litara te jedan paket sa 52 biorazgradive smeđe vrećice za odlaganje biootpada od 10 litara.

Vrećice dostavljaju djelatnici podružnice Čistoća direktno na adresu. Napominjemo da se žute i smeđe vrećice ne mogu preuzeti u Holding centru u Ulici grada Vukovara 41 nego se isključivo dijele od strane podružnice Čistoća po adresama.

 

Usluge ZGparkinga u Pokretnom uredu

U mobilnoj poslovnici Holding centra, osim plaćanja komunalnih računa bez naknade platnog prometa i predavanja različitih zahtjeva, mogu se;
  • platiti dnevne parkirališne karte
  • platiti računi/opomene po dnevnim parkirališnim kartama
  • kupiti sve komercijalne parkirališne karte (tjedna, mjesečna, godišnja)
  • izvršiti autorizacije povlaštene parkirališne karte za fizičke osobe (stanare) i produžiti povlaštene parkirališne karte ukoliko nije istekla autorizacija
  • produljiti odobrenja osobama s invaliditetom ukoliko nije istekla autorizacija

Pokretni ured u Brezovici, Remetincu, Podbrežju, Mihaljevcu, Gračanima i Kozjaku

Pokretni ured je na Brezovičkoj cesti 100, ispred MO Brezovica, do 8.30 sati, u Remetinečkom gaju 28, uz Hostel Arena, od 9 do 10.30 sati te u Podbrežju na parkiralištu, u zoni okretišta autobusa, od 11 do 12.30 sati. Poslijepodne, ured će biti od 14 do 15.30 sati u zoni okretišta na Mihaljevcu, od 16 do 17.30 u ulici Isce bb, kod MO Gračani te u Bijeničkoj 97, kod MO Kozjak, od 18 do 19.30 sati.

Prepoznatljivo specijalizirano vozilo Zagrebačkog holdinga od ponedjeljka do subote obilazi nekoliko gradskih četvrti prema planiranom rasporedu.
 
U Pokretnom uredu Zagrebačkog holdinga mogu se ugovoriti ili modificirati sve usluge iz portfelja Društva, dobiti informacije, savjeti, podnijeti zahtjevi ili platiti računi, bez dodatne naknade.