Zagreb sada

3
Javni prijevoz
2
Ceste i promet
Voda i plin
1
Otpad
1
Ostalo

aktualni statusi

Javni prijevoz i stanje u prometu

Promet je pojačan na svim cestama u širem gradskom središtu. Tramvajski promet redovit je na svim linijama, dok su u autobusnom moguća odstupanja od reda vožnje. 

Pregled aktualnih izmjena u javnom prijevozu.

Zadnja izmjena 20.03.2019. 07:45

Radovi preusmjeravaju autobusne linije

Autobus linije 142 (Vrapčanska aleja – Jačkovina – Vrapčanska aleja) prometuje djelomično izmijenjenom trasom do 6. travnja zbog radova na kolniku i zabrane prometovanja Ulicom Branimira Gušića, i to od Vrapčanske aleje do raskrižja ulica Jačkovina i Dinka Sušića, zatim Ulicom Dinka Sušića, Bolničkom cestom i dalje redovnom trasom do terminala Vrapčanska aleja. 

Autobusi linije 165 (Savski most – Klinča Sela) prometuju prema korigiranom redu vožnje radnim danom, zbog radova. Autobus sa Savskog mosta polazi u 5.20 umjesto u 5.25 sati, a iz Klinča Sela u 6.10 umjesto u 6.20 sati.

Ulica Thomasa Jeffersona, u zoni raskrižja s Avenijom Većeslava Holjevca, zatvorena je za sav promet do ranih jutarnjih sati 25. ožujka, zbog uređenja kolnika. Obilazno se prometuje od Avenije Većeslava Holjevca, Ulicom Mladost i I. odvojkom iste ulice te Velikom cestom do Ulice Thomasa Jeffersona i obrnuto.
Autobusi linija 166 (Glavni kolodvor - Donji Dragonožec), 229 (Glavni kolodvor - Odra - Mala Mlaka), 311 (Glavni kolodvor - Cerovski Vrh), 313 (Glavni kolodvor - Vukomerić) i 322 (Velika Gorica - Cerovski Vrh) prometuju djelomično izmijenjenim trasama u oba smjera za vijeme radova. 


Autobusi linija 310 (Glavni kolodvor – Petrovina), 319 (Velika Gorica – Lukavec) i 335 (Velika Gorica – Pleso – Donja Lomnica) prometuju djelomično izmijenjenim trasama do petka 10. svibnja, zbog radova u Školskoj ulici.

Autobus linije 150 vozi izmijenjenom trasom

Autobusna linija 150 (Tuškanac – Gornji grad – Trg bana Josipa Jelačića) prometuje djelomično izmijenjenom trasom u smjeru Trga bana Josipa Jelačića, do 23. ožujka, u vremenu od 18 sati pa sve do ponoći, zbog održavanja festivala i obustave prometa Katarininim i Jezuitskim trgom.

Autobus vozi uobičajenom trasom do raskrižja Vranyczanyeve i Ćirilometodske ulice, zatim Ćirilometodskom do Trga svetog Marka te nastavlja Kamenitom do Opatičke ulice i dalje uobičajenom trasom. U navedenom periodu neće se koristiti stajališta Katarinin trg i Habdelićeva, a autobus će se zaustavljati u Vranyczanyevoj ulici, u zoni raskrižja s Ćirilometodskom, te u Kamenitoj ulici, neposredno prije raskrižja s Habdelićevom.

U slučaju velikog broja posjetitelja, prema procjeni policije, iz sigurnosnih razloga autobusna linija 150 će se obustaviti.

Radovi na prometnoj infrastrukturi

Jurišićevom ulicom, na dijelu od Palmotićeve do Draškovićeve ulice, promet je dozvoljen samo tramvajima i vozilima gradilišta do ranih jutarnjih sati sutra, zbog radova na tramvajskoj pruzi.

Prema privremenoj regulaciji prometuje se Zemljakovom ulicom, od k. br. 1 do k. br. 9, do sutra, zbog uređenja kolnika. 

Radovi na kolniku u Zelinskoj ulici, na dijelu od Ulice grada Vukovara do Unske ulice, do 22. ožujka utječu na prometovanje.

Sajmišna cesta, od Ulice Karla Metikoša do Tišinske ulice, zatvorena je za sav promet zbog uređenja kolnika do ranih jutarnjih sati 24. ožujka. Obilazno se prometuje od Sajmišne ceste, Ulicom Karla Metikoša, zatim Sarajevskom, Jakuševečkom i Tišinskom do Sajmišne ulice i obrnuto.

Za sav promet zatvorena je Ulica Huga Ehrlicha, od Avenije Dubrovnik do Ulice Viktora Kovačića, zbog radova na vodoopskrbnom sustavu, do 24. ožujka.

Zbog uređenja kolnika, Ulicom Ivana Bone Bolice prometuje se prema privremenoj regulaciji od sutra do 6. travnja.

Dio kolnika na Mostu slobode, od Slavonske avenije do Ulice Joszefa Antalla, povremeno se zauzima u vremenu od 9 do 14 sati i od 22 do 5 sati zbog radova. Za vrijeme radova, koji će trajati do 16. kolovoza, prometovat će se slobodnim dijelom kolnika, dok će se pješaci i biciklisti kretati istočnom stranom mosta. 
 

Uređivanje nogostupa

Uređivanje nogostupa utječe na kretanje pješaka na nekoliko gradskih lokacija:
 
  • Trg Francuske republike, od k. br. 5 do k. br. 13
  • Ulica Jazbina, između IV. I V. odvojka, do 15 sati
  • Selska cesta, od Prilaza baruna Filipovića do Gradišćanske ulice do 22. ožujka

Pokretni ured na Bukovcu, Mihaljevcu, Maksimiru i u Dupcu

U pokretnom uredu Zagrebačkog holdinga mogu se ugovoriti ili modificirati sve usluge iz portfelja Društva, dobiti informacije, savjetovati se, podnijeti zahtjeve ili platiti račune bez dodatne naknade.
 
Ured je od 8 do 10 sati u Ulici Kosa, kod Doma zdravlja na Bukovcu, a od 11 do 13 sati na okretištu tramvaja na Mihaljevcu.
Poslijepodne je ured od 15 do 17 sati u Švarcovoj ulici 18, ispred Centra za kulturu u Maksimiru, a od 18 do 20 na okretištu tramvaja u Dupcu.

Raspored pokretnog ureda za ožujak možete pogledati ovdje.

Odvoz papira

Papir se danas odvozi iz dijelova gradske četvrti Črnomerec - Trešnjevka jug.

Plan odvoza po danima u tjednu pogledajte ovdje.

Isporuka plina

U distribuciji plina nema nepredviđenih prekida. 

Opskrba vodom

Sva domaćinstva priključena na vodoopskrbni sustav opskrbljuju se pitkom vodom.