Izdvojeno

Zagreb sada

Javni prijevoz
Voda i plin
3
otpad
1
Ceste
4
Ostalo

aktualni statusi

JAVNI PRIJEVOZ VIKENDOM

Tijekom vikenda, informacije o dnevnim i noćnim linijama ZET-a, možete provjeriti na poveznici.

U prometu noćne linije

Na noćnim linijama 31 i 33 prometuju autobusi dok na linijama 32 i 34 prometuju tramvaji. 
 
Redovit je noćni autobusni promet na linijama 116 (Ljubljanica - Podsused most), 172 (Črnomerec - Zaprešić), 212 (Dubec - Sesvete), 233 (Mihaljevac - Markuševec) i 268 (Glavni kolodvor - Velika Gorica). 

 

OD PONEDJELJKA LJETNI VOZNI RED

Od ponedjeljka, 24. lipnja, do nedjelje, 1. rujna, u tramvajskom i autobusnom prometu primjenjivat će se ljetni vozni red.

 

IZMJEŠTANJE STAJALIŠTA NA TERMINALU GLAVNI KOLODVOR

Zbog asfaltiranja Koturaške ulice, od ponedjeljka 24. lipnja u 9 sati do srijede, 26. lipnja u 16 sati, ulazno/izlazni peroni pojedinih linija autobusa s terminala Glavni kolodvor bit će izmješteni na Paromlinsku ulicu ispred k.br. 7 i 13 sa sljedećim rasporedom.

 

USPINJAČA NA REDOVNOM MJESEČNOM SERVISU

Zbog redovnog mjesečnog servisa, zagrebačka uspinjača neće prometovati u ponedjeljak 24. lipnja, od 6 do 14 sati.

Za putovanje do Gornjeg grada, cijenjenim sugrađanima i posjetiteljima preporučujemo korištenje autobusne linije 105 (Kaptol - Britanski trg) i 150 (Tuškanac garaža - Gornji grad -  Trg bana Josipa Jelačića).

Korisnike ljubazno molimo za razumijevanje.

LINIJA 113 PROMETUJE OKO JARUNA DO 5 SATI UJUTRO

Autobusi linije 113 (Ljubljanica - Jarun) će od ponedjeljka, 24. lipnja do srijede, 26. lipnja, za vrijeme održavanja INmusic festivala, ostvarivati veći broj polazaka te će od 16 sati do 5 sati ujutro iznimno prometovati oko Jarunskog jezera.

OD PONEDJELJKA BEZ TRAMVAJA DO MIHALJEVCA

Od ponedjeljka, 24. lipnja do završetka rekonstrukcije terminala Mihaljevac, ukida se tramvajski promet od Gračanskog dolja do Draškovićeve ulice te će tramvaji linija 8 i 14 prometovati izmijenjenim trasama, dok tramvaji linije 15 i dalje neće biti u prometu.

Umjesto tramvaja prometovat će izvanredna autobusna linija 617 (Gračansko dolje - Draškovićeva). Vozni red linije 617 pročitajte ovdje.

Na noćnoj liniji 33 (Jandrićeva - Savišće), umjesto tramvaja prometovat će autobusi, sa spojem na stajalištu Jandrićeva na noćne polaske linije 233 u smjeru Markuševca.

Autobusi na linijama 102 (Britanski trg - Jandrićeva), 140 (Jandrićeva - Sljeme) i 233 (Jandrićeva - Markuševec) i dalje će početno/krajnje stajalište imati na Ksaverskoj cesti, uz vojni ordinarij, nasuprot Jandrićeve ulice.
 

LINIJA 108 VOZI OBILAZNO PREMA GLAVNOM KOLODVORU

Zbog radova na sanaciji tramvajskog kolosijeka na Savskom mostu, autobusi linije 108 (Glavni kolodvor - Savski most) će od petka 21. lipnja u 7 sati do očekivanog završetka radova u utorak, 16. srpnja prometovati djelomično izmijenjenom trasom u smjeru Glavnog kolodvora.

Korisnike ljubazno molimo za razumijevanje.

BESPLATAN PRIJEVOZ ELEKTRO VOZILIMA U PJEŠAČKOJ ZONI GRADSKOG SREDIŠTA

S ciljem poboljšanja kvalitete života u gradskom središtu, ponajprije za osobe starije životne dobi koje se otežano kreću, a vodeći brigu i o ekologiji, od subote 15. lipnja, u suradnji s Gradom Zagrebom započinje pilot usluga besplatnog javnog prijevoza elektro vozilima u pješačkoj zoni gradskog središta.

U čast nezaboravnog lika iz najzagrebačkijeg filma "Tko pjeva zlo ne misli", usluga nosi naziv "Fulir", a koncept je inspiriran sličnom uspješnom uslugom u Ljubljani. 

Riječ je o besplatnom prijevozu u pješačkoj zoni središta grada, a pružat će se s dva električna vozila kapaciteta od 5 putnika. Usluga će biti dostupna radnim danima, vikendima i praznicima od 8 do 20 sati, a vožnja će se naručivati pozivom na telefonske brojeve vozača koji će s korisnicima izravno dogovarati lokacije i rute vožnje. 

BESPLATNA ŽIČARA ZA GRAĐANE ZAGREBA UZ POJEFTINJENJE KARATA ZA OSTALE KORISNIKE

Korištenje žičare Sljeme je od subote, 4. svibnja besplatno za Zagrepčanke i Zagrepčane. Detalji na poveznici.

Kako bi korisnici ostvarili pravo na besplatan prijevoz žičarom, potrebno je doći na neko od prodajnih mjesta ZET-a s Pretplatnom kartom ili mobilnom aplikacijom MojZET, a tamo će se uz predočenje važećeg identifikacijskog dokumenta, kao dokaza prebivališta ili boravišta u Zagrebu, dodijeliti odgovarajući kupon u trajanju od jedne godine. Dodatne informacije možete provjeriti OVDJE ili na prodajnim mjestima ZET-a.

Stanje na cestama

Uvjeti za vožnju su povoljni, a prema privremenoj regulaciji prometa vozi se u zonama radova.
 


 

Opskrba vodom

Informacije o trenutnom stanju u opskrbi vodom provjerite na poveznici.
Obavještavamo korisnike da stanja svojih vodomjera mogu dojavljivati na poveznici.

Opskrba plinom

Sva se domaćinstva priključena na mrežu opskrbljuju plinom i nema poteškoća u distribuciji.

Odvoz miješanog otpada iz kućanstva

Provjerite dan odvoza miješanog komunalnog otpada upisivanjem naziva ulice/trga i/ili kućnog broja u tražilicu ili preuzmite aplikaciju Razvrstaj MojZG na poveznici.

 

plavi tjedan, na rasporedu odvoz plastike, metala i biootpada

Usluga odvoza miješanog komunalnog i biootpada realizira se prema rasporedu, kao i odvoz papira koji je na rasporedu ovaj tjedan. Tijekom sljedećeg tjedna iz svih će se gradskih područja odvoziti plastika i metal. 

Odvoz papira i biootpada

Odvoz papira planiran je tijekom dana s područja Trešnjevke - jugTrešnjevke - sjeverDonjeg grada (MO "Andrija Medulić", MO "Mimara") i Sesveta (MO "Kašina", MO "Paruževina", MO "Planina Donja", MO "Planina Gornja", MO "Đurđekovec", MO "Kašinska Sopnica", MO "Kučilovina", MO "Prekvršje", MO "Dobrodol", MO "Goranec", MO "Šimunčevec", MO "Vugrovec Donji", MO Vugrovec "Gornji").

Biootpad će se odvoziti iz gradskih četvrti Gornji grad - Medveščak, Trnje, Podsljeme i Donja Dubrava.
*Ulica Remetski kamenjak kb. 20-74A, 15-17


Reciklabilni otpad preuzima se između 14 i 22, a u užem centru grada između 21.30 i 5.30 sati. 
Ekipama Čistoće, molimo, osigurajte pristup spremnicima kako bi se usluga odvoza mogla nesmetano realizirati. 

UKIDANJE MOGUĆNOSTI PLAĆANJA RAČUNA U POSLOVNICI AGM-a

Od 1. srpnja 2024. godine, u knjižarama AGM-a na lokaciji Teslina 7 i Importanne centar, neće se moći platiti računi Zagrebačkog holdinga. Od 1. do 3. srpnja 2024. godine, mobilna poslovnica Holding centra bit će u vremenu od 8 do 14 sati na
lokaciji Trg Nikole Zrinskog (kod kućnog broja 2). Ista lokacija i lokacija Trg Kralja Tomislava, kod spomenika, ubuduće će biti uvrštena u redovni raspored mobilne poslovnice koja je u Vašem dijelu grada više puta na različitim lokacijama, a koje bi Vam
možda također odgovarale.

Raspored redovno objavljujemo na web stranicama i poleđini jedinstvene uplatnice.
 

PLAĆANJE GROBNE NAKNADE U MOBILNOJ POSLOVNICI

Cijenjeni korisnici, za plaćanje grobne naknade, mobilna poslovnica Holding centra biti će na lokaciji Mirogoj, Aleja Hermana Bollea 27 (kod žute zgrade na parkingu) dana 4. i 5. srpnja 2024. godine od 8 do 14 sati, 6. srpnja 2024. od 8 do 12 sati,  te od 8. do 12. srpnja 2024. godine od 13,30 do 15,30 sati.
 

POKRETNI URED na trešnjevki, prečkom, zapruđu i dugavama

Pokretni ured će biti od 7 do 9.30 sati u Parku Stara Trešnjevka 2, u zoni parkirališta, a od 10 do 12.30 sati u Ulici Ive Tijardovića, preko puta Shooping centra Prečko. Poslijepodne ured će biti od 14 do 16.30 sati na Trgu Ivana Meštrovića 1g, kod MO Zapruđe te od 17 do 19.30 sati u Ulici Vajdin vijenac, kod " Oktogona" u Dugavama.

Prepoznatljivo specijalizirano vozilo Zagrebačkog holdinga od ponedjeljka do subote obilazi gradske četvrti prema planiranom rasporedu.
 
U mobilnoj poslovnici Zagrebačkog holdinga mogu se ugovoriti ili modificirati sve usluge iz portfelja Društva, dobiti informacije, savjeti, podnijeti zahtjevi ili platiti računi, bez dodatne naknade.

Dežurne ljekarne

Dežurne ljekarne na Trgu bana Josipa Jelačića, Ilici 301, Ozaljskoj 1, Aveniji Većeslava Holjevca 22 i Grižanskoj 4, otvorene su od 0 do 24 sata.